U bent hier: >> Voorstellen bestuur ZAM

Voorstellen bestuur ZAM

Wie zijn de bestuursleden van het Regionale Samenwerkingsverband (RSV) van Zuid-Afrikamission? Wat drijft hen om hierbij zo betrokken te zijn, zich hiervoor in te zetten, hun tijd en energie te geven?

Zij stellen zich voor:

foto (1)

Jacob Halma, voorzitter

Ik ben geboren in 1951 en ben nu gepensioneerd. Daarvoor heb ik diverse technische management functies bekleed bij de Nederlandse Aardolie Maatschappij. Ik woon in Drachten samen met mijn vrouw. Onze 4 kinderen zijn al lang het huis uit. Waar wij samen erg van genieten is van onze 7 kleinkinderen en in de zomer zeilen.

Favoriete Bijbeltekst van mij: 2 Kor 5 : 14, Wat ons drijft is de liefde van Christus.

 

Jaap van der Vinne, secretaris

 

Tjeerd van der Vaart, penningmeester

Ik wil in mijn leven graag getuige zijn van Jezus in woord en daad.

Ik wil in mijn leven graag getuige zijn van Jezus in woord en daad.

Marco Buitenhuis, lid/predikant GKv Noardburgum

Een mooi bijbelgedeelte vind ik 1 Petrus 1: 18-21, We zijn gekocht met kostbaar bloed van Christus. Daardoor heeft ons leven zin en is vol hoop. Hoop die ik ook gun aan anderen.

Renger Doornbos, eveneens voorzitter Regionaal Samenwerkingsverband (RSV)

 

Bea bij JordaanBea van Dijk, lid

Ik ben  altijd geïnteresseerd geweest in het leven van andere volken en culturen. Het beste wat ik hebt gekregen, wil ik graag delen in de ontmoeting met anderen, waar ter wereld ik ook ben. Ik mag nu de ervaring die ik als projectmedewerker en bestuursondersteuner heb opgebouwd, inzetten als bestuurslid van Zuid-Afrika Mission.

Ik ben de Here dankbaar voor de drive en de uitdaging om interesse, geloof, kennis , werklust en middelen te delen en met elkaar te bouwen in Gods koninkrijk.

Mijn bede is dat we in geloof en vertrouwen wereldwijd samenwerken en samen genieten.

Tiemen Dijkema, lid/predikant GKv Enumatil

Sinds 2013 zit ik in het bestuur van ZAM.
In 1983 en 1984, in de tijd van mijn allereerste gemeente (Twijzel in combinatie met Kollumerzwaag-Zwaagwesteinde), ben ik als deputaat ook al betrokken geweest bij het zendingswerk in Zuid-Afrika – toen was het nog alleen rond Pretoria en werd het aangestuurd vanuit de kerk te Drachten Zuid/West.
In latere jaren heb ik vaker aan de bestuurlijke kant van het zendingswerk gezeten: rondom de kerk van Enschede-Noord met het werk op Irian Yaya, en vanuit de kerk te ‘s-Hertogenbosch met het voormalige zendingswerk in Paramaribo, Suriname. Daar ben ik een aantal keren geweest.
Ook was ik jarenlang actief bij kerkelijke contacten met Gereformeerden in het Hongaarstalige deel van Roemenië.
In het najaar van 2015 ben ik in Zuid-Afrika geweest, en vooral Pretoria en de zendingsgemeenten daar herinnerden me aan Paramaribo.
Wat mij bij het zendingswerk vooral interesseert zijn de vraagstukken rondom goede hulp (goed bedoelde hulp kan ook grote schade aanrichten) en de overgang van zendingsgemeente naar (min of meer) zelfstandige gemeente. En ook leert het kleurrijke zendingswerk mij, onze eigen westers-gereformeerd-vrijgemaakte eigenaardigheden te relativeren. Wij doen het zus of zo – maar het kan blijkbaar ook heel anders. Onze God is zo kleurrijk en creatief.
sjoerd

Sjoerd Heij, lid/ predikant GKv Harkstede-Meerstad

Ik geloof dat God heel de wereld heeft gemaakt en van alle mensen houd. Dat motiveert me en verbreedt mijn horizon!

AfbeeldingLinaRietema

Lina Rietema, lid, opgegroeid in Zuid-Afrika ben ik al vrij vroeg in aanraking gekomen met het zendingswerk. Met deze achtergrond werd ik bij de zending betrokken. Mijn bede is dat het Licht van het Evangelie mag gaan schijnen in de harten van velen die nu nog in het duister leven.

 

 

Print Friendly