U bent hier: >> Baflo – Nellmapius: samen verbonden

Baflo – Nellmapius: samen verbonden

“Contacten over-en-weer, da’s waar het om gaat bij mission,” vertelt Emma van Dijk uit Mensingeweer. “Samen met de andere GKv-gemeenten in de classis Warffum zijn we vanuit Baflo speciaal verbonden aan de gemeente in Nellmapius. Ds. George Funani Mnisi is daar zendeling. Regelmatig krijgen wij informatie van hen, foto’s en video’s van hun leven als gemeente daar.”

Filmpje
“In de classiskerken rouleren we het contact met Nellmapius: elke periode is er een andere gemeente aan de beurt om het contact met George te onderhouden. Dat betekent bijvoorbeeld dat we onze gebeds- en dankpunten aan hen doorgeven. Zo bidden wij voor hen, en zij voor ons, over-en-weer. In Baflo hebben we pas stuk van onze dienst opgenomen, van de doop van Ezra. Die hebben we in het Engels ondertiteld en naar ds. Mnisi gestuurd. Afgelopen zondag heeft George het filmpje uit Baflo aan z’n gemeente laten zien. Prachtig toch, hoe we zo over-en-weer aan elkaar verbonden zijn!”

Facebook
Op z’n Facebook-account zette ds. George Mnisi een paar mooie foto’s (die we hebben gedeeld op onze pagina): www.facebook.com/zuidafrikamission/posts/477680989265837.

Zingen
Toevallig waren er afgelopen zondagochtend drie werkbezoekers namens Zuid-Afrika Mission te gast (Jakob Halma, Sjoerd Heij en Jakolien Meas) te gast in de dienst in Nellmapius. Jakolien vertelt: “Dat was leuk, dat filmpje van Baflo. George liet ook nog een stukje film van hun eigen gemeente zien, als ze aan het zingen zijn. Dat was natuurlijk wel erg grappig: ze vinden dat zingen in de Nederlandse kerken maar raar klinken… Ze beseffen volgens mij niet dat niemand zo mooi kan zingen als zij, daar in Afrika! George praatte er nog wat over door wat de overeenkomsten waren tussen de kerkdienst in Baflo en Nellmapius, en wat de verschillen zijn. Als verschil kwam vooral het zingen eruit, verder zagen ze vooral overeenkomsten. Mooi toch!”

Print Friendly, PDF & Email