U bent hier: >> Naast-interview ‘Hoe een ziekte een zegen werd: God heeft alles geleid’

Naast-interview ‘Hoe een ziekte een zegen werd: God heeft alles geleid’

Middenin de jungle van Papoea luistert een Korowai-man bijbelverhalen op zijn mobiel. Op een afgelegen locatie ergens in Afrika ontvangt een onopgeleide predikant een e-mail. Met daarin studiematerialen om hem te helpen zijn preek voor te bereiden. In Suriname hoort een Aucaanse vrouw over Jezus via een uitzending van radio/tv-zender Shalom. Ergens ter wereld raakt een bijbeltekst, gedeeld via Facebook, iemands hart. Hij start een gesprek via de chat en hoort meer over het geloof. Zomaar enkele prachtige voorbeelden van e-mission: hoe God nieuwe media gebruikt om het Goede Nieuws te delen.

Je leest er meer over in de nieuwe Naast! Laat je in dit nummer verrassen door de deels multimediale werkwijze van bijbelvertaler Peter Jan de Vries onder de Korowai-bevolking op het Indonesische eiland Papoea. Reis mee met het bestuur van Oekraïnezending dat vloggend op werkreis ging. Maak kennis met Sadiek die radio- en tv-programma’s maakt in Suriname. Word geraakt door het verhaal van ds. Jopie van der Linden en hoe zijn ziekte een zegen werd via de ‘internet hulpdienst’ van het Reformatorisch Studie Centrum in Zuid-Afrika. Laat je inspireren door de Oegandese jeugdwerker John die jongeren begeleidt in het gebruik van social media. En lees wat Facebook kan betekenen in geloofsgesprekken met mensen wereldwijd.

De nieuwe Naast (#1, januari 2018) doet je duizelen door de vele prachtige mogelijkheden van e-mission! Blader ‘m hier online door.

Interview ds. Jopie van der Linden
Ds. Jopie van der Linden is één van de zendelingen die we ondersteunen in Zuid-Afrika. Als ‘online zendeling’ heeft hij een bijzondere taak: het ondersteunen van onopgeleide voorgangers om het Evangelie te delen. In deze nieuwe Naast komt hij uitgebreid aan het woord. In bijgaand geluidsfragment van een paar minuten hoor je ds. Jopie met verwondering in het Zuid-Afrikaans vertellen over de enorme ijver die hij tegenkomt om het geloof te delen:

 

Print Friendly, PDF & Email