U bent hier: >> Nieuwe Naast is uit: investeren in mensen

Nieuwe Naast is uit: investeren in mensen

Cover_Naast 2017-01Capaci-wat?! Joehoe, ben je er nog? Capaciteitsopbouwproject: leuk woord voor galgje, maar het ‘verkoopt’ natuurlijk voor geen meter. Want zeg nou eerlijk: zo’n aaibaar project voor kinderen of een concrete actie voor waterputten is toch veel aansprekender?

En toch! Vol overtuiging kiezen we in het mission-werk van onze kerken capaciteitsopbouw als belangrijk speerpunt: we willen bouwen aan sterke, zelfstandig functionerende kerken en organisaties. Wij geloven in hun kracht! Bovendien willen we zo een ongezonde afhankelijkheid voorkomen en het bereik en de duurzaamheid van het werk vergroten. Daarom investeren we veel in mensen, door training en opleiding. Ook stimuleren we netwerken en kennisuitwisseling. Aaibare en aansprekende projecten? Niet altijd. Een groot effect? Jazeker! En dat is toch wat we willen?! Daarom: laat je verrassen door de verhalen over capaciteitsopbouw in de nieuwe Naast!

Lees onder meer over de zoektocht van de Oegandese kerken naar geschikte mensen om de gemeenten te leiden en de kerken te dienen. En wat dat te maken heeft met het zelf naar binnen lepelen van bananenpuree. Of duik in het gesprek tussen ds. Jan Boersema (die jarenlang op Soemba werkte) en Tony Salurante en Moses Wibowo (lokale Indonesische theologen) over verleden, heden en de nieuwe fase in mission-werk.

SALT Alliance
Hoor wat de samenwerking tussen Zuid-Afrikaanse aidsorganisaties heeft betekend voor hun werk. Met overtuiging steunen we vanuit Zuid-Afrika Mission | Verre Naasten het werk van deze SALT Alliance: South African Learning and Transformation Alliance. De coverfoto en het beeldverhaal op pag. 18-21 brengen je helemaal in Zuid-Afrikaase sferen.

En wat dacht je van een inspirerend tweeluik met een Braziliaanse evangelist die de sloppenwijken intrekt om van Jezus te vertellen (‘Voor ik Jezus leerde kennen, was ik rijk aan de buitenkant, maar arm van binnen’) en een Nederlandse adviseur (‘Ik wilde doorgaan met betaald werk, maar niet om mezelf te verrijken’)? Ook de Indiase Sundaram, bij wie goede daden en het goede nieuws samen opgaan, en zangeres Kinga Bán vertellen wat mission voor hen betekent in hun leven.

Dit en nog veel meer moois in de eerste Naast van 2017! Mis ‘m niet!

Naast #1 ligt dit weekend in de kerk en is nu al online te lezen: https://www.flipgorilla.com/p/24850976372426479/show

Print Friendly, PDF & Email