U bent hier: >> Nieuwe Naast: “Ze noemen me ‘mamma’ Christien”

Nieuwe Naast: “Ze noemen me ‘mamma’ Christien”

Een bijbelschool steunen? Waarom laten we geen waterput graven? Of een polikliniek bouwen? Schoon drinkwater en gezondheidszorg zijn toch veel belangrijker?!

In de nieuwste Naast zoomen we in op de vraag waarom wij met ons mission-werk wereldwijd zo insteken op opleiding, training en toerusting (met een mooi woord: capaciteitsopbouw) en dit verkiezen boven bijvoorbeeld een waterput graven. En dat terwijl we weten dat zo’n waterputtenproject veel beter ‘verkoopt’.

Thusano Studiefonds
Vanuit Zuid-Afrika Mission hebben we voor deze Naast een interview met Christien Agema, coördinator van het studiefonds Thusano, aangeleverd. Enthousiast vertelt ze: “Ik weet van elke student wanneer hij of zij tentamens moet doen. En als ik tegen die tijd dan vraag hoe het ging, krijg ik soms als antwoord: ‘Och, mamma Christien, dit was baie moeilik hierdie keer!’”

In onderstaand filmpje vertelt Christien, samen met studenten Kinilwe en Katlego en oud-student Khomotso over Thusano.

Kennis delen wereldwijd
Lees in deze Naast wat er nog meer gebeurt aan opleiding en training wereldwijd en hoe dat bijdraagt aan sterke kerken en zo aan onze missie ‘geloof delen wereldwijd’. En hoeveel wij van die kerken en christenen leren. In hun cultuur met vaak maar weinig voorzieningen zijn zij ware levenskunstenaars en ervaringsdeskundigen.

En verder: bent u benieuwd wat natuurkundige Stephen Hawking te maken heeft met Bijbelse leiders, zoals Jozua en Elia? Nieuwsgierig wat God in een droom tot de 21-jarige student Margret sprak? Waarom Els van Dijk, directeur van de Evangelische Hogeschool, zich soms net een zendeling voelt? En wat Indonesische leerkrachten van onze Nederlandse scholen vinden?

Lees dan snel de nieuwste Naast! Het juli-nummer ligt vanaf dit weekend in de kerken. Naast is ook online te lezen: https://www.flipgorilla.com/p/25631561026110372/show

Print Friendly, PDF & Email