U bent hier: >> Overlijden zendeling ds. Piet Magagula

Overlijden zendeling ds. Piet Magagula

Op zaterdagmiddag 18 april bereikte ons het verdrietige nieuws dat in de vroege ochtend ds. Piet Magagula uit Zuid-Afrika is overleden. Hij lag al een paar weken in het ziekenhuis met nier- en maagklachten, maar leek de afgelopen dagen aan de beterende hand. Gisteren echter verergerde zijn toestand plotseling en hevig. Zijn hart kon het niet langer aan.

Ds. Piet Magagula is 58 jaar geworden. Hij laat zijn vrouw Salaminah, zes (pleeg)kinderen en kleinkinderen achter. Dit onverwachte sterven betekent voor hen een groot verdriet. We begrijpen dat er opeens veel ontreddering is bij zijn gezin en in zijn gemeente in Soshanguve F4 en ook binnen het kerkverband van de Vrye Gerefomeerde Kerke in Suid-Afrika, zeker in de regio Pretoria. Ds. Piet was een gelovige, vrome en ook gulle en goedlachse voorganger. Zo heeft ook ZAM (Zuid-Afrika Mission | Verre Naasten, voorheen ZZA) hem leren kennen. Velen van ZAM  kennen hem al jaren. Bij elk werkbezoek kwamen we hem wel tegen. Hij was de senior van de zendingspredikanten en als zodanig gezaghebbend en zeer gewaardeerd en gerespecteerd.  In hem verliest het Zuid-Afrikaanse kerkverband, met name de zendingsgemeenschap en zijn eigen gemeente, een markante en geliefde predikant.

Zelfstandigheid

Ds. Piet Magagula had bijzondere banden met de kerken in de classis Drachten, en werkte vorig jaar via video’s mee aan onze ZAMSAM-tour. Ook werd vorig voorjaar onderstaande mini-docu over hem gemaakt, wat een goed beeld geeft van ds. Piets gedrevenheid om van de zendingsgemeente in Soshanguve F4 een zelfstandige gemeente te maken. We hebben de broers en zussen in F4 daar de afgelopen jaren mooie stappen in zien zetten.

Troost

Wij leggen het verdriet van zijn geliefden, van zijn kerken en ons eigen verdriet in de handen van de Heer. Hij geeft en neemt. Hij is wijs. Wij begrijpen Hem niet altijd, maar wij vertrouwen Hem volkomen. Hij kan troost geven die mensen niet kunnen geven.

Namens het bestuur van Zuid-Afrika Mission | Verre Naasten,

Jacob Halma, voorzitter

Print Friendly, PDF & Email