U bent hier: >> Die Kaapse Vlakte Fonds

Die Kaapse Vlakte Fonds

Die Kaapse Vlakte is een voormalig en huidig zendingsgebied van de VGKSA, bij Kaapstad. De townships zijn levendig, tegelijkertijd zijn er veel zorgen: hoge werkloosheid, armoede, bendes, drugs, alcoholisme en tienerzwangerschappen – vaak ten gevolge van een gebrek aan goede scholing.

Die Kaapse Vlakte Fonds is een VGKSA-initiatief in het Kaapgebied (Kaapse Vlakte). Het bestuur bestaat uit gemeenteleden uit Belhar, Wesbank en Belville. Vanuit het fonds worden een aantal jongeren financieel ondersteund om naar school te kunnen gaan en/of te studeren.

De zustergroep op de Kaapse Vlakte (zo’n 15 vrouwen) komt elke dinsdagochtend samen voor Bijbelstudie en handwerken. De zusters verkopen het handwerk voor het goede doel: de sopkombuis. De zustergroep kookt en koopt om de week eten. Bij de kerk van Belhar delen ze het uit aan mensen uit de buurt, variërend van 80-150 mensen. Tegelijkertijd is er een korte Bijbeloverdenking, zodat de zustergroep ook ‘geestelijk voedsel’ uitdeelt.

Hoewel de nood groot is, en kan Die Kaapse Vlakte Fonds – in hun eigen optiek – te weinig doen, toch ervaren ze  dat ze met hun aandeel iets van verlichting en toekomst mogen delen. En zo mogen bijdragen aan de uitbreiding van Gods Koninkrijk.

Print Friendly, PDF & Email