U bent hier: >> Kind Christian Outreach Trust

Kind Christian Outreach Trust

De Kind Christian Outreach Trust (KCOT) is een initiatief uit 2010 van gemeenteleden van Die Gereformeerde Kerk Suidkus, een blanke Afrikaanssprekende GKSA-gemeente in Port Shepstone, in KwaZulu Natal. Dat ligt aan de westkust van Zuid-Afrika. We steunen twee KCOT-projecten om de Zulu’s in deze regio te bereiken met het Evangelie.

Opleidingsprogramma
Dat gaat allereerst om een opleidingsprogramma voor ongeschoolde kerkleiders uit allerlei bestaande Zulu-kerken en gemeenten in de regio. De deelnemers zijn stuk voor stuk gemotiveerde christenen, veelal onderwijzers. Na hun werk komen ze 1x per week ’s avonds bijeen. Het materiaal voor de opleiding komt via het Mukhanyo Theological College (MTC), ook één van onze partners in Zuid-Afrika. Het gaat om zo’n 25 deelnemers, die wekelijks samenkomen om MTC-colleges te bekijken (op dvd) en onder leiding van een KCOT-tutor de gemaakte huiswerkopdrachten  te bespreken. De meeste studenten zijn kerkleiders in hun eigen Zulu-gemeenten en vertellen enthousiast hoe deze studie hen geestelijk laat groeien, hoe hun Bijbelkennis toeneemt, en hoe ze het geleerde over de Bijbel en gemeente-zijn kunnen toepassen in hun eigen gemeenten.

Zulu-evangelist Phumlani Mkupa
Daarnaast steunen we de inzet van Phumlani Mkupa, een Xhosa-sprekende evangelist uit de Zulu-gemeenschap. Vanwege zijn achtergrond en taal weet hij goede aansluiting te vinden bij de Zulu’s in de regio. Hij woont met zijn vrouw Ntombi (zie foto) en hun vier kinderen in de township Gamalakhe. Daar is hij een huisgemeente gestart. Ook is Phumlani nauw betrokken bij de begeleiding van het KCOT-opleidingsprogramma voor ongeschoolde kerkleiders.

Meer weten?
The Kind Christian Outreach Trust heeft een eigen website. Mission-magazine Naast besteedde in december ’17 aandacht aan KCOT (‘Geloof delen aan de Indische kust’). Klik op onderstaande foto om het artikel online te lezen.

Print Friendly, PDF & Email


The Kind Christian Outreach Trust is een initiatief van gemeenteleden uit de GKSA-gemeente Suidkus in Port Shepstone.