U bent hier: >> Mukhanyo Theological College

Mukhanyo Theological College

In het noorden van Zuid-Afrika, vlakbij Pretoria, staat het Mukhanyo Theological College (MTC) een snelgroeiende Bijbelschool met grote ambities. Hun wens is dat het aantal christenen en kerken in Afrika groeit; in geloof en aantallen. Daarom is hun missie: goed Bijbels onderwijs voor christenen in Afrika.

Zuid-Afrika Mission | Verre Naasten ondersteunde in 2015 VGKSA-studenten in hun studiebeurs. Jacob Mnisi is één van hen. Hij heeft zijn studie aan Mukhanyo Theological College afgerond! Inmiddels is hij gestart met zijn ‘kopstudie’: onder andere oude talen aan de universiteit van Pretoria, en VGKSA modules door de dominees van der Linden en Breytenbach. Een aantal van de huidige zendelingen en gemeentepredikanten van de VGKSA zijn oud-studenten van Mukhanyo. Op dit moment zijn er ruim 50 theologiestudenten. Verder heeft de lange-afstand-theologie-opleiding vanuit KwaMhlanga-campus zo’n 500 studenten in zuidelijk Afrika. Via dvd worden de betreffende studenten bereikt, zoals in Port Shepstone (via KCOT).

Op de zaterdagen is er op de campus een programma voor 275 onderwijzers uit de omgeving. Het huidige gebouw is te klein. Om groei en kwalitatief onderwijs te garanderen, is in 2015 gestart met renovatie en uitbreiding van de KwaMhlanga-campus, mede dankzij een eenmalige bijdrage van  Zuid-Afrika Mission | Verre Naasten. De bouw is in volle gang. Ondertussen gaan de lessen op de campus gewoon door.

In 2015 is onder verantwoordelijkheid van Mukhanyo het zogenaamde English Teaching College gestart in Pretoria: een christelijke, Engelstalige lerarenopleiding voor het basisonderwijs. De opstart van deze nieuwe opleiding is in 2015 mede mogelijk gemaakt door Zuid-Afrika Mission | Verre Naasten. Dit betreft projectsteun voor drie jaar.

Print Friendly, PDF & Email