U bent hier: >> SALT Alliance

SALT Alliance

De SALT Alliance (South African Learning and Transformation Alliance) is in 2010 opgericht en is een samenwerkingsverband tussen zes Zuid-Afrikaanse christelijke non-profit aidsorganisaties. Zij willen van elkaar leren ‘zoutend zout’ te zijn in Zuid-Afrika, waar mensen met aids nog vaak aan de zijlijn van de maatschappij staan.

Twee van onze partnerorganisaties maken deel uit van de SALT Alliance: Nakekela Christian Community Centre Association en Thembalethu Nkomazi. Deze organisaties pakken het aidsprobleem aan door praktische hulp te bieden én te werken aan gedragsverandering door voorlichting en bewustwording, bij een open Bijbel.

Ontmoeting en bemoediging
Met onze bescheiden bijdrage kan SALT jaarlijks diverse ontmoetingen organiseren tussen de verschillende organisaties, zowel voor de stafleden, als voor gezondheidswerkers en zgn. ‘change agents’. Deze ontmoetingen zijn bedoeld om te leren van elkaar. Tegelijk is het een enorme bemoediging om te weten er niet alleen voor te staan.

Meer weten?
De SALT Alliance heeft een eigen website en is ook actief op Facebook. Mission-magazine Naast besteedde in januari ’17 ook aandacht aan de SALT Alliance (‘Wij willen zoutend zout zijn in Zuid-Afrika’). Klik op onderstaande foto om het artikel te lezen.

Print Friendly, PDF & Email