U bent hier: >> Thusano studiefonds, Pretoria

Thusano studiefonds, Pretoria

Thusano betekent ‘elkaar helpen’. Het Thusano-studiebeurzenfonds ondersteunt VGKSA-studenten met een studiebeurs en begeleiding voor, tijdens en na hun studie aan een universiteit of vakschool. Dat gaat om allerlei verschillende opleidingen, van verpleegkunde tot brandweerman en van onderwijskunde tot grafisch design. Ook springt Thusano regelmatig bij om jongeren te helpen het rijbewijs te halen. 

Investeren in de toekomst
Deze financiële steun voor jongeren kent twee doelstellingen. Allereerst vergroot een goede opleiding de kansen op de arbeidsmarkt: een passende opleiding is een investering voor de toekomst! Tegelijk is het ook een investering in de toekomst van de kerk: een goedopgeleid middenkader versterkt de zelfstandigheid van zendingsgemeenten. Thusano ziet met dankbaarheid dat een aantal (zendings)gemeenten oud-Thusano-studenten actief zijn.

Workshops
Naast financiële steun organiseert Thusano ook verschillende workshops om de jongeren ook op het persoonlijke vlak te ondersteunen, zowel als het gaat om studievaardigheden, als om geloofsvragen. Elke student krijgt studiebegeleiding door Thusano en door een zelfgekozen mentor. De mentor is iemand die in de omgeving van de student woont of werkt/studeert en op wie ze kunnen terugvallen bij tegenslagen.

Het is de bedoeling dat de studenten de ontvangen steun (voor een deel) terugbetalen aan Thusano.

Meer weten?
Thusano is te vinden op Facebook: www.facebook.com/thusano.fund. En in onderstaand filmpje (2017) komen bestuurslid Christien Agema, oud-student Khomotso Makinta en Kinilwe Kidibone Moshidi en Katlego Mamabolo, twee studenten die een Thusano-beurs ontvangen, aan het woord.

Print Friendly, PDF & Email


Het Thusanofonds richt zich op studerende jongeren uit Pretoria en de omliggende zendingsgemeenten.