U bent hier: >> Reformatie? Iets met Martin Luther King toch?

Reformatie? Iets met Martin Luther King toch?

De nieuwe Naast is uit: Gelukkig gereformeerd?!

Dit jaar is het 500 jaar geleden dat Maarten Luther in Wittenberg zijn 95 stellingen publiceerde. 2017 is daarom uitgeroepen tot Reformatiejaar. Een themanummer van Naast hierover kon natuurlijk niet uitblijven; mission en de Reformatie hebben namelijk alles met elkaar te maken. Hoe? Ontdek het in dit nummer ’Gelukkig Gereformeerd?!’

Hoe komt het toch dat de boodschap van de Reformatie over ‘de Bijbel centraal’ en ‘alleen door genade’ zoveel indruk maakt op mensen die voor het eerst over God en Jezus horen? Laat je verrassen en bemoedigen door het verhaal van Vitoria uit Brazilië, de reportage uit Kameroen en de blog van Paulus. Jasper Klapwijk, predikant én schrijver van het boek ‘Gelukkig Gereformeerd’, stelde zichzelf diezelfde vraag en ontdekte afgelopen jaar opnieuw hoeveel wij kunnen leren van geloofsgenoten wereldwijd. Nog niet uitgeleerd? Blader dan snel door naar het interview ‘Gelukkig gereformeerd in Zuid-Afrika’ en bekijk de fotoreportage van de gedreven en missionaire gereformeerde kerk op Java, Indonesië.

Zuid-Afrika
Voor het interview uit Zuid-Afrika hadden we contact met ds. George Mnisi en enkele leden van zijn gemeente in Nellmapius, over gereformeerd zijn in Zuid-Afrika. En we vroegen oud-zendeling ds. Tjeerd de Boer erop te reflecteren.

Dit weekend in de kerken. Nu al online!
Deze nieuwe Naast ligt op zondag 1 oktober in de kerken. Kun je daar niet op wachten, lees ‘m dan alvast online!

Print Friendly, PDF & Email