U bent hier: >> Welkom: Samen-dienst Soshanguve F4, Tweede Pinksterdag in Ureterp

Welkom: Samen-dienst Soshanguve F4, Tweede Pinksterdag in Ureterp

Tijdens Pinksteren vieren we de geboorte van de wereldwijde kerk: gevuld door de Heilige Geest trokken de apostelen erop uit om het evangelie te verspreiden. Ook wij mogen in dat spoor gaan: geloof delen wereldwijd. Want… de Geest spreekt alle talen en doet ons elkaar verstaan! Op Tweede Pinksterdag hopen we daar iets van te ervaren tijdens een bijzondere Samen-dienst, georganiseerd door de classiskerken van Drachten. Deze Zuid-Afrikaanse Samen-dienst is op maandag 21 mei in GKv De Levensbron in Ureterp, en begint om 9.30 uur.

Soshanguve
Via Zuid-Afrika Mission | Verre Naasten weten we ons verbonden met het mission-werk in Zuid-Afrika. Vanuit de 9 kerken in de classis Drachten hebben we een bijzondere verbintenis met de zendelingen ds. Piet Magagula van Soshanguve F4 en ds. Thabo Matlaela van Soshanguve XX. Regelmatig krijgen we updates en gebedspunten uit hun gemeenten.

Samen-dienst
Toch blijven die Zuid-Afrikaanse zendingsgemeenten best op afstand… Want hoe ziet bijvoorbeeld een kerkdienst in zo’n zendingsgemeente eruit? Hoe gaat de Bijbellezing, gebeden en de preek? En welke liederen zingen ze? Om daar wat van te ontdekken, organiseren we aankomende Tweede Pinksterdag een bijzondere Samen-dienst. Tijdens deze dienst bekijken we verschillende filmpjes van een dienst in Soshanguve F4, proberen we mee te zingen met onze broers en zussen daar, luisteren we naar de (vertaalde) preek en bidden we voor elkaar. Ds. Marco Buitenhuis (GKv Noardburgum) leidt de dienst. Tot vorig najaar was hij bestuurslid van Zuid-Afrika Mission. Zo ontmoette hij ds. Piet Magagula regelmatig en bezocht hij meer dan eens een kerkdienst in een zendingsgemeente. Vanuit eigen ervaringen kan hij dus de verschillende filmpjes toelichten.

Zuid-Afrikaanse gast
Verder is tijdens deze speciale Samen-dienst ook Christien Agema uit Pretoria te gast: zij is, als secretaris, nauw betrokken bij het team zendelingen rond Pretoria. Ook is ze coördinator van het studiefonds Thusano, dat ook door Zuid-Afrika Mission wordt ondersteund. Christien is eind mei in Nederland om voorlichting te geven over het mission-werk en zal dat tijdens deze Samen-dienst ook doen.

Van harte welkom!
De samenwerkende Z&H-commissies en -contactpersonen in de classis Drachten (Drachten-Nijega, -Oost, -Zuid/West, Drogeham, Frieschepalen, Noardburgum, Surhuisterveen, Twijzel, Ureterp) nodigen u/jou graag van harte uit voor deze bijzondere Samen-dienst in Ureterp. We starten op maandag 21 mei (Tweede Pinksterdag) om 9.30 uur. Voor kleine kinderen is er een crèche aanwezig. Tijdens de dienst collecteren we voor het mission-werk in Zuid-Afrika. En na de dienst staat de koffie klaar. Graag tot ziens!

Laat aan je vrienden weten dat je er ook bij bent via ons Facebook-evenement: www.facebook.com/events/180219165939707/. En deel het gerust!

Alvast in de stemming komen?

 

Print Friendly, PDF & Email