U bent hier: >> Zaterdag 26 september: stadswandeling door Harlingen (voor zending)

Zaterdag 26 september: stadswandeling door Harlingen (voor zending)

De zendingscommissie van de CGKv te Harlingen op zaterdag 26 september ’15 organiseert een stadswandeling door Harlingen, onder leiding van een gids. Het Harlinger stadsgidsenteam, wil hier graag over vertellen en u rondleiden door deze historische haven stad. De opbrengst is bestemd voor de zending. Wees welkom!

Wandelend op verhaal komen
Wandelend op verhaal komen onder leiding van een stadsgids in de historische havenstad Harlingen. Een stad die al in 1234 stadsrechten kreeg. Wie door Harlingen wandelt, loopt als het ware door een openluchtmuseum. In de binnenstad staan meer dan 500 monumentale panden! Zij herinneren een ieder aan de bloeiende economie uit het verleden. In het midden van de Voorstraat staat de 16e-eeuwse raadhuistoren. Voor het in barokstijl gebouwde Stadhuis aan de Noorderhaven vindt u de Raadhuisbrug, één van de 70 bruggen die de stad telt. Het pronkstuk onder de pakhuizen staat op de hoek van de Roepersteeg/Noorderhaven met een fraaie renaissance trapgevel. Overigens staan beide gevelwanden van deze mooiste binnen-getijdenhaven van Nederland, de Noorderhaven, op ‘s Rijksmonumentenlijst.

Het Harlinger stadsgidsenteam bestaat uit een twaalftal vrijwilligers die graag over deze (hun) prachtige stad willen vertellen en u willen laten zien hoe mooi het stratenpatroon zich manifesteert en hoe de fraaie panden zich voegen in het historische karakter van de enige Friese zeehaven stad. Wandelend op verhaal komen dus!

CGKv Harlingen organiseert stadswandeling op 26 september
U bent van harte welkom op zaterdag 26 september 2015. Wij verzamelen om 13.30 uur bij de kerk de Haven in Harlingen. De wandeling start om 14.00 uur. De wandeling duurt ± 11/2 uur.

Er is gelegenheid voor het drinken van een kopje koffie of thee vooraf aan de wandeling. Na de wandeling is er gelegenheid voor het nuttigen van koffie, thee, frisdrank en een versnapering. Voor koffie, thee en de versnaperingen zullen wij een vergoeding vragen, deze is bestemd voor de zending (in Zuid-Afrika).

De kosten voor de stadswandeling zijn € 2,00 per persoon. Parkeren kan op het terrein van de kerk, hierbuiten is het betaald parkeren.

CGKv de Haven
Noorderkade 2
8861 HJ Harlingen

Opgave voor deze middag kan tot 10 september bij: dhr. Kees Boogaard, tel. (0517) 642 006, email: boogaard.stolphuis@ziggo.nl.

Print Friendly, PDF & Email