U bent hier: >> Organiseer ook een ZAMSAM-avond

Organiseer ook een ZAMSAM-avond

In de periode mei-juli ’19 organiseerden we de ZAMSAM-tour: op vijf bijzondere locaties in Groningen en Fryslân raakten mensen met elkaar in gesprek over hun geloof, het delen ervan met anderen en onze wereldwijde verbondenheid, in het bijzonder met Zuid-Afrika. Verschillende ingrediënten maakten de ZAMSAM-avonden tot bijzondere en inspirerende avonden. De reacties van deelnemers waren unaniem enthousiast: ‘Een cadeautje, deze avond!’

Handig: downloadbare handreiking!

De ontwikkelde materialen (filmpjes en gespreksvragen) en de verschillende ingrediënten zijn prima geschikt om als huiskring, Bijbelstudiegroep, jeugdvereniging of gemeentegroep eenzelfde ZAMSAM-avond te beleven. In de handreiking (klik op de cover hiernaast om ‘m te downloaden) vind je een kort overzicht van de verschillende ingrediënten voor een geslaagde ZAMSAM-avond en een handleiding voor de gespreksleider. Uiteraard geldt hiervoor: je kunt het zo ‘groots’ en uitgebreid oppakken als je zelf wilt. Wat centraal staat, is het creëren van een ontspannen setting om met elkaar door te praten over ‘geloof delen wereldwijd’. Ter inspiratie voor je eigen geloof en tot opbouw van de Gods wereldwijd kerk.

Alle filmpjes op een rij

Alle benodigde filmpjes, met ds. Sjoerd Heij (Harkstede) en ds. Piet Magagula (Soshanguve F4, Zuid-Afrika) staan op Youtube. De linkjes staan ook in de handreiking

Doe je mee?

Dus… doe je mee? Organiseer je ook een ZAMSAM-avond in jouw kerk? We zijn benieuwd naar jullie ervaringen! Deel ze met ons. En post wat foto’s via onze Facebook-pagina, met de hashtag #zamsam. Vinden we leuk!

Ter inspiratie!

Hieronder wat foto’s van de ZAMSAM-tour in Groningen en Fryslân (mei-juli 2019). Klik op de foto voor een uitgebreidere fotoreportage van de betreffende locatie. Alle ingrediënten voor een geslaagde ZAMSAM-avond komen voorbij: lekker eten, in gesprek met elkaar, filmpjes uit Zuid-Afrika, een wandeling door de omgeving en een afsluitend kampvuur.

Print Friendly, PDF & Email